perjantaina, huhtikuuta 29, 2005

von Hertzen Brothers

VHB alkaa vähitellen jälleen aktivoitua. Veljes-orkesteri jatkaa kesällä toisen levynsä tekoa, jonka on määrä ilmestyä syksyllä. Ja onhan bändillä tiedossa keikkakin. Kyseessä on pistokeikka, lisää keikkoja kiertueen muodossa on luvassa sitten syssymmällä - kunhan levy on saatu julki.

tiistaina, huhtikuuta 26, 2005

Blue Velvet

Viikon TV-vinkki. Jos aiot tällä viikolla katsoa vain kerran televisiota, katso tämä. Torstain 28.4. MTV3:n myöhäisillassa (klo 22.30 - 0.40) siis David Lynchin ohjaama, vuonna 1986 valmistunut Blue Velvet. Pääosissa Isabella Rossellini ja Kyle MacLahlan.

David Lynchin tuotantoa leimaa tietty surrealistinen ote. Blue Velvet on Lynchin elokuvista sieltä helpoimmasta päästä, mikä ei kuitenkaan tarkoita että elokuva päästäisi katsojaansa kovin helpolla. Film noir -henkinen Blue Velvet sijoittuu pikkukaupunkiin, jossa nuori mies ratkoo niityltä löytämänsä, mystisen ihmiskorvan arvoitusta. Vietyään korvan poliisille hän itsekin kiinnostuu asiasta, alkaa tehdä salapoliisityötä selvittääkseen millaisesta rikoksesta on kysymys, ja saa selville hätkähdyttäviä asioita.

Omaperäisessä Blue Velvetissä asioiden pinnan alta löytyy jotain aivan muuta kuin miltä ne päälle näyttävät. Päähenkilö tutustuu pikkukaupungin häikäilemättömään alamaailmaan ja menettää viattomuutensa lopullisesti.

Arvioita:
» Leffatykki
» DVD-vitriini

NYT antoi neljä tähteä, itse antaisin melkein viisi.

Tsekkaa myös nämä Lynch-elokuvat:
» Mulholland Drive (2001)
» Lost Highway (1997)
» Wild at Heart (1990)
» The Elephant Man (1980)

maanantaina, huhtikuuta 25, 2005

Operan CEO ui Norjasta USAan?

Viime viikon loppupuolella norjalaisen Operan CEO Jon S. von Tetzchner lupasi lehdistötiedotteessa uida Norjasta USAan, mikäli Opera 8 -selainta ladataan neljän päivän sisällä vähintään miljoona kertaa. Tänään lopulliseksi latausmääräksi paljastui 1 050 000, joten tavoite täyttyi. Operan sivuilta voi seurata, onko Jon sanojensa mittainen mies.

Live: Liekki, Nosturi 23.4.

Helmikuussa mainion Rajan piirsin taa -albumin julkaissut liekki kävi esiintymässä lauantaina 23.4. Helsingin Nosturissa. Keikka ei ollut aivan loppuunmyyty, mutta aika ahdasta oli kuitenkin. Keikka oli kohtalaisen pitkä; 20 biisiä ja kokonaispituus noin 1h 40min.

Liekki keskittyi uuden levyn materiaalin soittamiseen. Ja mikäs siinä, uusien biisien hienot sovitukset pääsivät live-tilanteessa oikeuksiinsa paremmin kuin hyvin. Sanoituksista puolestaan sai yhtä heikosti selvää kuin levyltäkin. But hey, who cares about the lyrics anyway...

Orkesterin sanojen mukaan lauantain keikalla esitettiin kaksi biisiä ensimmäistä kertaa livenä: Rintama ja Sinun luonasi kerran. Uuden levyn biisien lisäksi keikalla kuultiin myös parhaita paloja kahdelta ensimmäiseltä albumilta. Vanhemmat biisit istuivat kokonaisuuteen hyvin, vaikka vanhemmat biisit ovatkin varsin erityylisiä uusiin biiseihin nähden.

Lopuksi mainittakoon vielä, että edellisen kerran näin Liekin livenä syksyllä 2001, sattumoisin samassa paikassa. Vajaassa neljässä vuodessa bändi on kehittynyt valtavasti. Bändi soundaa nykyään livenä huomattavasti vahvemmalta, varmemmalta. Vuoden 2005 Liekki soittaa vuoden 2001 Liekkiin verrattuna myös tuplamäärän biisejä, ja lähes tunnin pidempiä settejä.

01 Lilja
02 Rintama
03 Valeria
04 Tikari
05 Tuomitun tie
06 Vuokralainen
07 Veit omasi lentoon
08 En voi auttaa
09 Päijänne
10 Veljet
11 Tähtien
12 Korppi
13 Sulka
14 Aave
15 Rajan piirsin taa
---
16 Tytöt / kadut / paluu
17 Tanssitaan
---
18 Sinun luona kerran
19 Pienokainen
20 Jos aiot niin sano

perjantaina, huhtikuuta 22, 2005

The Trippers

The Trippers palaa lähes viiden vuoden tauon jälkeen. Kautta aikojen kolmas esiintyminen on 8. kesäkuuta Semifinalissa. Aivan kuten kaksi edellistäkin, vuosien 2000 ja 1998 keikat.