keskiviikkona, lokakuuta 26, 2005

Myymälä2 tuo Euroopan kuuluisimmat graffititaiteilijat Suomeen

Girls GIRLS-näyttely (11.11.2005 - 24.11.2005) tuo ensi kertaa yhteen britti-graffitin huiput Kid Acnen ja sheOnen. Taiteilijat tuovat Myymälään valmiita teoksia ja työskentelevät paikan päällä käyttäen luonnollisesti gallerian seiniä pintoinaan.

sheOne (James Choules , Lontoo, s. 1969)

sheOne sekoittaa fontti- ja katutaidetta. Hän esittää näyttelyssä kaksi teosta: seinämaalausinstallaation ja sarjan sekatekniikalla tehtyjä maalauksia. Voimakkaan fyysinen seinämaalausinstallaatio liikkuu sheOne:n mukaan "abstraktin typografian hermonpäissä" ja palautuu konkreettisesti tekniikkansa ja fyysisyytensä puolesta taiteilijan graffiti-juuriin. Toinen teos on yksityisempi tarina viettelyksestä, ihmiskosketuksen välttämättömyydestä, rakkaudesta ja äärimmäisestä tunteettomuudesta. Tarinat tunnetiloista levittyvät paperille spraymaalin, markerin ja gesson synnyttäminä.

Kid Acne (Eddy Lilongwe, Malawi, s.1978)

Kid Acne on hiphopin ensimmäisiä renessanssineroja - modernin sarjakuvataiteen ja avantgarde hiphop -musiikin uranuurtaja. Hänen Zebraface sarjakuva on selittää arkea old school hiphoptermein. Artisti tuottaa ja räppää legendaariselle WARP -levy-yhtiölle.
Kid Acne maalaa mielikuvitushahmoja: amazooneja ja barbaarikuningattaria. Acne kutsuu tyyliään eeppisesti nimellä “Blood & Sand”, joka tutkii graffitin urbaanin muotokielen avulla maalarin itse kehittämää kuvitteellista kansanperinnettä. Myymälä2:n galleriatilaan hän luo euforisen mielikuvituskeitaan, jossa vaeltelevat väripesuin, serigrafialla, tarkoin ääriviivoin ja rajatun väripaletin avulla kuvitetut uhratut sankarittaret. Lopputulos on mykistävä ja katsoja saa luvan astua mukaan Kid Acnen luomaan urbaaniin fantasiamaailmaan.

» Myymälä2
» Kid Acne

maanantaina, lokakuuta 24, 2005

Ilmainen Opera Mini -selain toimii useimmissa matkapuhelimissa.

Norjalainen Opera Software on julkaissut Opera Mini -selaimen, joka tarjoaa täyden pääsyn webiin suurimmalla osalla markkinoilla tällä hetkellä olevista matkapuhelimista. Ainoa vaatimus matkapuhelimelta on Java-tuki. Miniselain sisältää Operan kehittämän Small-Screen Rendering -teknologian, joka näyttää verkkopalvelut mahdollisimman täysipainoisina matkapuhelimien pienillä näytöillä.

"Opera Minillä voit aloittaa web-surffauksen sillä puhelimella, joka sinulla jo on", sanoo Opera Softwaren toimitusjohtaja Jon S. von Tetzchner. Selain on ladattavissa ilmaiseksi matkapuhelimen sisäänrakennettua selainta käyttämällä osoitteesta mini.opera.com

[via sektori.com]

lauantaina, lokakuuta 08, 2005

YLE esittää Provinssirockia

TV2 lähettää syksyn aikana sunnuntaisin YLELive-ohjelmassan valikoituja paloja tämän vuoden Provinssirockista.

Itse keikan lisäksi ohjelmassa nähdään myös pätkiä artistien haastatteluista. Myöhemmin on luvassa netissä parhaita paloja backstagen tapahtumista.

Ohjelmassa nähdään Provinssikeikkoja seuraavasti:


  • 16.10. Turbonegro

  • 23.10. Maj Karma

  • 30.10. Disco Ensemble

  • 06.11. Mew

  • 13.11. Notkea Rotta & Steen1

  • 20.11. Memmy Posse & Ruudolf

  • 27.11. The Tears

  • 04.12. YUP

  • 11.12. The Bravery

  • 18.12. 22-Pistepirkko



1.1. ja 8.1.2006 nähdään vielä koostelähetykset. Lisätietoja ohjelman sivuilla.

keskiviikkona, lokakuuta 05, 2005

The Posies Suomen kiertueelle

The PosiesThe Posies kiertää Suomessa marraskuun loppupuolella kolmen keikan verran. Maanantaina 21.11. Helsingissä Tavastialla, tiistaina 22.11. Tampereella ja keskiviikkona 23.11. Turussa. Kaikilla keikoilla on lämppärinä kotimainen The Latebirds. Tavastian keikan liput tulevat Tikettiin ennakkomyyntiin torstaina 6.10.

»» The Posies
»» The Latebirds
»» Tiketti