perjantaina, heinäkuuta 15, 2005

nettidvd.fi

Uusi, tavallaan mielenkiintoinen verkkopalvelu: NettiDVD.

Kyseessä on verkossa toimiva dvd:n vuokrauspalvelu. Kohtalaisen laajoista valikoimasta poimitaan sopivin elokuva, joka toimitetaan postitse kotiin. Elokuvaa voi pitää itse haluamansa ajan, ja sen voi palauttaa maksutta postitse. Elokuvien vuokraamisesta ei makseta elokuvakohtaisesti vaan palvelun käytöstä maksetaan
kuukausimaksua.

Näppärää, eikö? Tai sitten ei. NettiDVD soveltunee parhaiten haja-asutusseutujen asukkaiden käyttöön. Kaupungeissa dvd:n vuokraaminen onnistuu helpommin ja nopeammin kävelemällä lähimpää vuokraamoon. Eikä hintakaan tuo lisäarvoa verrattuna perinteiseen vuokraamoon. Alimmillaan palvelun käyttö maksaa 19,95 euroa kuukaudessa. Tuolla hinnalla saa vuokrata yhden elokuvan kerrallaan. Ottaen huomioon toimitusajat, kuukaudessa ei ehdi vuokrata montaa elokuvaa. Näin ei saavuteta hintaetua perinteiseen vuokraamoon nähden.

Kaikesta huolimatta tämän tyyppisen vuokrauspalvelun saapuminen Suomeen on mielenkiintoinen ilmiö. Aika näyttää, voiko tällainen elokuvien vuokrauspalvelu kehittyä kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi.

» NettiDVD