tiistaina, elokuuta 08, 2006

Tavastia testaa konserttien aikaistamista

Rockkonsertit loppuvat Tavastialla kerran kuussa järjestettävänä klubi-iltana ja iltakymmmeneen mennessä.

Rockklubi Tavastialla kokeillaan syksyn aikana konserttien aikaistamista. Kokeilu liittyy LÄS-lehden kuukausittaisiin klubeihin. Klubi-iltoina rockkonsertti loppuu jo kymmeneen mennessä ja yhdeltätoista on klubimusiikin vuoro.

- Malli on haettu muualta Euroopasta, jossa tällaiset klubit ovat yleisempiä, Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa sanoo.

Toive konserttien aikaistamisesta on tullut yleisöltä. Esimerkiksi rocklehti Rumban viimevuotisessa kyselyssä yli 90 prosenttia vastaajista toivoi, että konsertit alkaisivat ennen yhtätoista. Nyt rockyleisö voi lähteä kotiin jo iltakymmeneltä, ellei halua jatkaa klubimusiikin parissa.

- Uskon kyllä, että yleisö vaihtuu konsertin jälkeen, sillä klubiyleisö on erilaista kuin rockyleisö, LÄS-klubin Erkko Lehtinen sanoo.

Tähän saakka iso osa asiakkaista on kadonnut rockkonsertin jälkeen.

- Vallitsee niin sanottu tuoppifilosofia, eli jos keikkapaikalla olut on 50 senttiä kalliimpaa kuin jossain muualla, yleisö lähtee keikan loputtua halvempien tuoppien pariin, Elmu ry:n ja Nosturin johtaja Tapio Hopponen sanoo.

Kokeilun tavoitteena on saada tupa pysymään täynnä aamuneljään saakka. Muissa Tavastian konserteissa alkuaika pysyy entisellään, eli pääbändi aloittelee vasta yhdentoista maissa.

Nosturin aikaisempia keikka-aikoja kokeiltiin jo vuonna 2001 Motörhead-yhtyeen kanssa. Sittemmin kokeilu on vakinaistunut, ja nyt pääbändi aloittaa illalla yhdeksän jälkeen. Tavastialla kokeiltava keikka- ja klubi-ilta herättää Nosturissa hämmennystä.

- Sanotaan että mielenkiinnolla jään seuraamaan kokeilun tuloksia, sanoo Hopponen.

Ensimmäisellä LÄS-klubilla esiintyvät Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo sekä dj:t Mekaanikko ja Jori Hulkkonen.

[via Presso]