sunnuntaina, elokuuta 21, 2005

HIM yllätyskeikalle Nosturiin

HIM esiintyy lauantaina 27.8. Helsingin Nosturissa. Liput tulivat myyntiin perjantaina 19. elokuuta kaikessa hiljaisuudessa, ilman minkäänlaista mainosta. Keikka myytiin samana päivänä loppuun.

maanantaina, elokuuta 15, 2005

Mew Suomeen!

Mew Mew saapuu konsertoimaan Helsingin Nosturiin lokakuun 10. päivä. Lippujen hinnaksi tulee 18 euroa, ja ne tulevat myyntiin 22.8. Tiketissä ja Lippupalvelussa.

Orkesterin seuraava levy Mew. and the Glass Handed Kites julkaistaan 28. syyskuuta.

[via nyt.fi]

torstaina, elokuuta 11, 2005

Taiteiden yö

Taiteiden yö saapuu Helsinkiin jälleen 25.8. - eli elokuun viimeisenä torstaina. Ohjelma on julkaistu.

Sillisalaatin valinnat:

TEATTERI

PANIIKKI – AVOIMET HARJOITUKSET RYHMÄTEATTERISSA

Mika Myllyahon kirjoittama ja ohjaama, kotimainen kantaesitys PANIIKKI Miehiä hermoromahduksen partaalla. Kolme ystävää, kolme miestä ja kolme erilaista elämäntapaa. Paniikki on mielentila, joka iskee yllättäen nurkan takaa. Paniikki on riemastuttava näytelmä elämästä, jota olisi elettävä täysin rinnoin ja tuntein!
Rooleissa Tommi Korpela, Petteri Summanen ja Jani Volanen.
Kahvio avoinna.

RYHMÄTEATTERI
PENGERKATU 11
KLO 18 ja 19

OHJATTU HARJOITUS KOMEDIATEATTERI ARENASSA

Revyyn Haluatko Presidentiksi? ohjatut harjoitukset Ere Kokkosen johdolla. Näyttelijät esittävät paloja tulevasta revyystä. Musiikista huolehtii Olli Ahvenlahti. Oviraha 2 €, liput teatterin lippumyymälästä.

KOMEDIATEATTERI ARENA
HÄMEENTIE 2
KLO 19-20


ELOKUVA

ÄIDEISTÄ PARHAIN

Elokuvan ennakkonäytös

Klaus Härön ohjaama Äideistä parhain on kaunis ja koskettava elokuva äidin ja lapsen suhteesta. Elokuva kertoo sotalapsena Ruotsiin lähetetyn 9-vuotiaan Eeron matkasta tuntemattomaan maahan uuden äidin luo. Se on elokuva pojasta, jolla on kaksi äitiä ja kaksi kotia – mutta joka ei tunne olevansa missään kuin kotonaan.

Elokuvan tuottaa Ilkka Matila, MRP Matila Röhr Productions Oy ja se saa ensi-iltansa 30. syyskuuta.

Elokuvan pääosissa nähdään Topi Majaniemi, Marjaana Maijala, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist, Esko Salminen, Aino-Maija Tikkanen ja Kari-Pekka Toivonen. K11.
Lisätiedot: www.aideistaparhain.com
Liput 2 e, ennakkoon Bio Rexistä
tai p. 0201 555 800

BIO REX
LASIPALATSI
KLO 22


MUSEOT

TAIDEMUSEO TENNISPALATSI

Tuntematon taivas
Kiinalaisia nykyvalokuvia

NYT – hetken koreografiaa on jatkuvasti muuntuva tanssi- ja musiikkiteos. Se syntyy esiintyjien spontaaneista reaktioista Tuntematon taivas –näyttelyn taideteoksiin, näyttelytilaan ja tilassa oleviin ihmisiin. Esitys Taidemuseo Tennispalatsissa klo 19. Yleisöopastus näyttelyyn suomeksi klo 20.

Taiteiden yönä museoon on ilmainen sisäänpääsy klo 16-22.
www.taidemuseo.fi

TAIDEMUSEO TENNISPALATSI
TENNISPALATSI
SALOMONKATU 15
KLO 11-22

DESIGNMUSEO

Näyttelyt:
Maija Isola - elämä, taide, Marimekko
3+3=1 - kolme ääntä, kolme mannerta, yksi maailma
Perusnäyttely
Muovistudio
Shop ja kahvila avoinna klo 22 saakka

Maija Isolan kuoseja käyttäneiden Marimekon suunnittelijoiden puheenvuorot näyttelyssä Maija Isola – elämä, taide, Marimekko; mukana malli designerin suunnittelemassa asussa.

klo 18.00 Mika Piirainen
klo 18.15 Samu-Jussi Koski
klo 18.30 Jaana Parkkila
klo 19.00 Mika Piirainen
klo 19.15 Samu-Jussi Koski
klo 19.30 Jaana Parkkila

klo 20.00 – 20.45 Yleisöopastuksia suomeksi ja ruotsiksi näyttelyyn Maija Isola – elämä, taide, Marimekko

Ilmainen sisäänpääsy klo 15–22.

KORKEAVUORENKATU 23
KLO 15-22

Madventures I -DVD julkaistaan syyskuussa

MadventuresMadventures I -DVD ilmestyy kauppojen hyllyille keskiviikkona 21.9. Nimensä mukaisesti paketti sisältää sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksot. Kausi on jaettu kolmelle DVD:lle jotka voi poistaa kaupasta n. 21,90 euron kappalehintaan.

Ykköslevyllä Rikun ja Tunnan maailmankiertue starttaa vuorilta Nepalista ja jatkuu Intian Kambodzhan kautta Thaimaahan. Kakkoslevy sisältää chillausta ja surffausta Indonesiassa, autiosaariseikkailun Tongalla, survivalkurssi Amazonian viidakossa. Kolmoslevy puolestaan sisältää maailmankiertueen USAN osuuden; Riku ja Tunna matkustavat Los Angelesista New Yorkiin. DVD:t sisältävät ekstroja, jotka kasvattavat jokaisen levyn pituuden lähes nelituntiseksi.

Levyt on kuitenkin mahdollista saada haltuun jo sitä ennen. Setin voi tilata ennakkoon Madstoresta. Ennakkotilatut levyt toimitetaan kun ne tulevat painosta, eli n. 12.9. Ennakkoon tilaamalla levyille tulee myös hieman vähemmän hintaa - 19,90 euroa/kpl.

Muutos Cityn baarifestivaalin ohjelmaan

Kurjan kelin takia tämän päivän Espan lavan tapahtuma siirretty tunnelmallisiin sisätiloihin seuraavasti:

Klo 22 Bakers
Sara Nunes
Mariska

Klo 23 DTM
Irina

Klo 24 Onnela
PMMP

Ravintoloihin on ilmainen sisäänpääsy.

[via City.fi]

keskiviikkona, elokuuta 10, 2005

BB Suomen juontajat julkistettu

Suomen mittakaavassa tähän mennessä suurin tositv-produktio Big Brother Suomi starttaa 29. elokuuta. Sarjan juontajat on julkistettu, he ovat Vappu Pimiä ja Mari Kakko. Mari on joillekin tuttu Lista- ja Noutajat.net -ohjelmista. Vappu on puolestaan aiemmin työskennellyt KissFM:llä ja The Voice TV:ssä.

[ via Iltalehti ]

tiistaina, elokuuta 09, 2005

Lippupalvelun vastaisku internetin mustan pörssin lippukaupalle

Lippupalvelu harkitsee myymiensä lippujen sitomista henkilöllisyyteen. Näin lippujen jälleenmyynti hankaloituisi huomattavasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ostovaiheessa lippuun painettaisiin ostajan nimi. Sisäänpääsy tapahtumiin onnistuisi vain, jos lipussa lukeva nimi täsmää henkilöllisyystodistukseen.

Lippupalvelun sisaryhtiö Biljettdirekt Ticnet kokeilee nimikointia parhaillaan.

Mustan pörssin kauppiaat ostavat mahdollisimman monta lippua ja myyvät ne hyvällä voitolla, kun tapahtuma on virallisesti loppuunmyyty. Mustassa pörssissä lippujen hinta nousee usein moninkertaiseksi Lippupalvelun alkuperäiseen hintaan nähden.

[via tietoyhteiskunta.fi]

maanantaina, elokuuta 08, 2005

HEL LOOKS

HEL LOOKS HEL LOOKS on verkkopalvelu, joka esittelee helsinkiläistä katumuotia. Liisa Jokisen ja Sampo Karjalaisen ylläpitämä sivusto taitaa olla sarjassaan ensimmäinen kotimainen. HEL LOOKS on oivallinen yhdistelmä valokuvagalleriaa, muotia ja arjen dokumenttia.

Isi, mitä on indie?

Musiikkimajuri vastaa.

lauantaina, elokuuta 06, 2005

The Posies Radio Helsingissä

The Posies on sunnuntaina 7.8. klo 12-14 Radio Helsingin Rakkaudesta -ohjelmassa Lasse Kurjen vieraana. Mikäli mielessä on jotain, mitä haluaa kysyä noilta amerikkalaisilta voimapoppisihmelapsilta, kysymyksen voi lähettää Radio Helsingin keskustelupalstan kautta.

The Posies esiintyy lauantaina 6.8. Ankkarockissa.

perjantaina, elokuuta 05, 2005

Franz Ferdinandin uuden albumin biisit

Franz Ferdinand NME.com tietää kertoa, että Franz Ferdinand on päättänyt seuraavan albuminsa biisijärjestyksen.

"You Could Have It So Much Better ...With Franz Ferdinand" julkaistaan 3.10. ja sitä edeltävä sinkku "Do You Want To" syyskuun 19. päivä.

Albumin biisilista on:

 01. ‘The Fallen’
 02. ‘Do You Want To’
 03. ‘This Boy’
 04. ‘Walk Away’
 05. ‘Evil And A Heathen’
 06. ‘You're the Reason I'm Leaving’
 07. ‘Eleanor Put Your Boots On’
 08. ‘Well That Was Easy’
 09. ‘What You Meant’
 10. ‘I'm Your Villain’
 11. ‘You Could Have it So Much Better’
 12. ‘Fade Together’
 13. ‘Outsiders’

Pitchfork on saanut levyn ennakkokuunteluun, ja esittelee levyn biisi biisiltä.

Franz Ferdinand esiintyy Ankkarockissa sunnuntaina 7.8.

City-lehti järjestää vuosittaiset Baarifestivaalinsa 10.-11.8.

Perinteiseen tyyliin tarjolla on kymmeniä ravintoloita, joissa tarjolla edullisia juomia taikka jotain normaalista poikkeavaa ohjelmaa. Esimerkiksi stand-up komiikkaa on tarjolla kuuluisien kotimaisten koomikkojen (mm. Pekka Jalava, Ismo Leikola ja Tommi Mujunen) esittämänä. Perinteisiin kuuluu myös The President of Karaoke -kilpailu, ilmainen bussikuljetus baarista baariin. Bussikuljetus alkaa molempina iltoina klo 20 Kappelin terassin vierestä ja jatkuu aina aamukolmeen saakka.

Ennen bussikuljetuksen alkua on Espan lavalla tarjolla klo 18 alkaen elävää musiikkia; mm. PMMP ja Mariska.

» Baarifestivaalit

Sigur Rós Suomeen

Ei liene enää monellekaan tiedotusvälineitä seuraavalle kovin suuri uutinen, että islantilainen Sigur Rós saapuu esiintymään 30.10. Helsingin Kulttuuritaloon. Uutinen sen sijaan on, että lipunmyynti on varmistunut; se alkaa 10.8. Lippupalvelussa. Keikan ennakkomyyntiin liput on jo myyty loppuun.

Orkesteri julkaisee lokuussa uuden levynsä Takk.....

torstaina, elokuuta 04, 2005

Billy Idol Suomeen

Billy Idol esiintyy omien sivujen mukaan Suomessa 19.11. - paikkana Hartwall Areena. Lippujen hinnoista ja myynnin alkamisesta ei vielä tietoa.

Subtv:n ohjelmille kolme Media & Message -palkintoa

Subtv:n deittiohjelma Anoppi palkittiin vuoden 2005 parhaana suomalaisena ohjelmaformaattina Jyväskylän Media & Message –tapahtumassa tiistaina. Anopin tuottaja on Bada Bing Productions Company. Ohjelmaa isännöi Sami Sykkö.

Kanavan räväkkä matkailuohjelma Madventures II puolestaan palkittiin parhaasta tv-ohjelmatunnuksesta. Ohjelma nappasi myös toisen palkinnon asiaohjelmien sarjassa heti TV1:n Arto Nybergin jälkeen. Madventuresia tuottaa Trans-Global Professionals. Ohjelman seikkailijathan ovat Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

keskiviikkona, elokuuta 03, 2005

Juhlaviikot: Almodovar

Helsingin Juhlaviikoilla on nähtävissä kenties merkittävimmän espanjalaisen ohjaajan, Pedro Almodovarin täydellinen retrospektiivi. Entre tinieblas (Yön sisaret) nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Elokuva-sarja alkaa elokuvateatteri Orionissa 23.8.2005.

» Almodovar-sarjan aikataulu

IE 7 beta 1

Internet Explorerin 7 -versio on tällä hetkellä beta-testauksessa. IEBlog lupaa uuden selaimen tottelevan aikaisempia versioita paremmin web-standardeja. Kirjoituksen mukaan etenkin aiemmat CSS-bugit on pyritty korjaamaan. Tämä on juuri oikea tapa vastata Firefoxin jatkuvan markkinaosuuden kasvamisen IE:lle luomiin haasteisiin.

Kuulostaa periaatteessa todella hyvältä, mutta finaali-version julkaisemisen jälkeen nähdään, pitävätkö IEBlogin lupaukset paikkansa.

Juhlaviikot: Huvila-teltassa ilmaiskonsertti

Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltta täyttää tänä kesänä kymmenen vuotta. Sen kunniaksi kesäkausi päättyy 4.9. Huvila kuuluu kaikille -päivään, johon on vapaa pääsy. Teltan ohjelmistosta ensimmäiset vuodet vastannut Ismo Alanko on kutsunut kotimaisia soolo-, duo- ja trioesiintyjiä viihdyttämään syntymäpäivän viettäjiä. Päivän esiintyjänimet pidetään yllätyksenä konserttipäivään asti.

» Lisätietoa konsertista.

tiistaina, elokuuta 02, 2005

The Crash Tavastialla -ilmaiseksi

The Crashin lähes puolen vuoden keikkatauko katkeaa 15.8. Tavastialla. Kyseinen keikka ei kuitenkaan ole aivan normaali - bändi soittaa puolen tunnin ajan, pelkästään uusia ennenkuulemattomia biisejään - ja ilmaiseksi. Keikka alkaa n. klo 22:00 ja Tavastian ovet aukeavat poikkeuksellisesti jo klo 20:00. Tavastialle mahtuu 800 ihmistä.

Samaan hengenvetoon The Crash tiedottaa sivuillaan myös kokoonpanonsa kutistuneen alkuperäiseen trioon (Samuli, Erkki ja Teemu). Kosketinsoittaja Tomi on jäänyt pois kokoonpanosta.

Syksyllä julkaistaan bändin ensimmäinen kokoelmalevy.

» The Crash