perjantaina, elokuuta 25, 2006

Mewin uusi suomalainen saitti

Mew Mewiä voi fanittaa nyt myös suomeksi! Faneille on avattu suomenkielinen saitti, joka tarjoaa pahempaankin fanitusnälkään helpotusta. Käy tsekkaamassa sivut osoitteesta http://www.mewx.org/ ja löydä tietoa bändistä, keikoista, haastatteluista ja lue bändi-uutiset. Voit myös rekisteröidä itsesi VIP-käyttäjäksi, jolloin pääset tutustumaan paremmin erilaiseen Mew-matskuun ja muihin Mew-faneihin.

Mew on tanskalainen bändi, joka soittaa unenomaista indie-pop-rockia. Bändin suosio on Suomessa viime vuosina aina vain kasvanut ja pojat ovatkin käyneet Suomessa muutamaan otteeseen keikkailemassa. Viimeksi Mew nähtiin Suomessa viime kesänä Turussa Ruisrockissa.

Tämä teksti on kopioitu suoraan levy-yhtiön tiedotteesta. :-)

» http://www.mewx.org/

torstaina, elokuuta 24, 2006

Lemonatorilla peruttuja keikkoja

Lemonator on valitettavasti joutunut perumaan 25. & 26.8. Helsingin ja Tampereen keikat laulaja-kitaristi Lasse Kurjen murtuneen kylkiluun vuoksi. Saa nähdä, tuleeko korvaavia keikkoja. Alunperinhän näiden keikkojen oli tarkoitus olla tämän vuoden viimeiset Lemo-keikat.

» http://www.lemonator.net/

maanantaina, elokuuta 21, 2006

Jadesoturin trailer

Lisäys aikaisempaan Jadesoturi -postaukseen; elokuvan sneakpreview-trailer on nyt nähtävillä verkossa. Hienolta näyttää.

tiistaina, elokuuta 15, 2006

Eppu Normaali Tavastialle

Eppu Normaali Eppu Normaali vielä yhdelle keikalle, ennenkuin studion ovi pamahtaa kiinni.

Näin se on. Väkisinkin pitkäksi venähtävä keikkatauko tulevan talven levytyksen aikana alkoi pelottamaan niin paljon, että yhtye on päättänyt tehdä vielä yhden keikan tämän vuoden puolella.

EPPU NORMAALI SOITTAA HELSINGIN TAVASTIA-KLUBILLA (www.tavastiaklubi.fi) TÄYSIMITTAISEN, TÄYSIRÄHINÄISEN SÄHKÖKEIKAN PERJANTAINA 1.9. LIPUT, HINNALTAAN 28 EUROA, TULEVAT MYYNTIIN TIKETTIIN (www.tiketti.fi) MAANANTAINA 21.8.

Eppunormaali.fi tavoitti yhtyeen jäsenistä kaksi, Martin ja Juhan.

Juha, miksi keikalle juuri nyt ja näin yllättäen?
"Kyllä sen pitää riittää syyksi, että sattui keikattamaan."

Martti, miksi keikalle juuri nyt ja näin yllättäen?
"Pitkän kuuman kesän ja kesälomien jälkeen mennään viimein studioon, jonka ovi on ollut auki jo pitkään. Nyt se suljetaan, sisäpuolelta. Sitä ennen naamat näytetään vielä kerran julkisesti."

[via http://www.eppunormaali.fi/]

perjantaina, elokuuta 11, 2006

Matti Johannes Koivu ja Montevideo - Tavastia 10.8.2006

Matti Johannes Koivu Tavastialla 10.8.2006 Monille Egotripin viime kevään kiertueen lämmittelijänä tutuksi tullut Matti Johannes Koivu esiintyi tällä kertaa yhtyeensä kanssa. Uuden levyn nauhoitukset alkanevat lähitulevaisuudessa, keikalla keskityttiin nimittäin kokeilemaan, miten uudet vielä levyttämättömät kappaleet toimivat elävän yleisön edessä. Tuttuja Puuhastellen-levyn biisejä kuultiin ainoastaan neljä; Isän vanhassa talossa, Odota odota, Kuulin junien puhuvan, Se oli eilen. Uudet rallit vaikuttivat ainakin näin ensikuulemalla hieman rokkaavammilta kuin aiempi tuotanto. En varmaan koskaan jaksa lakata ihmettelemästä, miten näin levottoman oloinen kaveri tekee näin rauhallista musiikkia? Matti Johanneksen lavaolemuksessa on hienoinen ristiriita suhteessa esittämäänsä musiikkiin. Siltikin, hauska tyyppi, hyvää settiä.

1. Pienet silmät 2. Kovat piipussa 3. Avaruusasema kiitää 4. Noapuska 5. Isän vanhassa talossa 6. Odota odota 7. Outo piha 8. Topi S-K-R 9. Esineet ja aikataulut 10. Kuulin junien puhuvan 11. Kiitokset // E: 12. Sähkölaulu 13. Se oli eilen

» http://www.mattijohanneskoivu.net/

Montevideo Tavastialla 10.8.2006 Montevideo on meikäläiselle kohtalaisen tuore tuttavuus. Keväällä ilmestynyt, vahvasti brittirock-vaikutteinen
Come clean -debyyttialbumi on vasta viime aikoina löytänyt tiensä tehokkaaseen kuunteluun. Levyyn kannattaa ehdottomasti tutustua, paranee entisestään jokaisen kuuntelukerran myötä. Keikalla kuultiin tämä levy käytännössä kokonaan, ainoastaan
yksi biisi jäi soittamatta. Keikka oli mahtava, vahvoja biisejä, bändi soitti loistavasti, laulaja Sam Shingler käyttää ääntään vakuuttavasti. Parissa biisissä käytettiin tunnelman lisäämiseksi bändin taustalle heijastettua video-materiaalia. Ajoitus ei kuitenkaan onnistunut aivan yhtä hyvin kuin Mew-yhtyeellä. Videolla olleiden laulun sanojen perusteella tuli vaikutelma, että aivan kuin video olisi ollut bändin soittoon nähden muutaman sekunnin myöhässä. Illan lopetukseksi sopi täydellisen hyvin kasarihenkinen coverbiisi; The Churchin Under the Milky Way.

1. Desperately Seeking Self 2. Against the Grain 3. Fever 4. Storytelling 5. Off Your Back 6. Disillusioned 7. Come Clean 8. The Cynic 9. Fireworks // E: 10. Under the Milky Way

Tulevia keikkoja:

PE 25.8. Helsinki, Belly
TO 31.8. Helsinki, Liberté
LA 9.9. Helsinki, Semifinal

» http://www.mntvdo.com/

torstaina, elokuuta 10, 2006

Alan Ball ohjaa elokuvan

Alicia Erian: Towelhead Alan Ball, Oscar-palkittu käsikirjoittaja American Beautyn ja Mullan alla -sarjan takana, ohjaa ensimmäisen kokoillan elokuvansa. Vielä nimettömän leffan pääosissa ovat Aaron Eckhart, Toni Collette ja Maria Bello. Tarina pohjautuu Alicia Erianin romaaniin Towelhead, jonka Ball on sovittanut itse. Elokuvan kuvaukset alkavat syyskuussa.

[via Plaza.fi]

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Monsters of Pop 2006

Monsters of Pop Monsters of Pop, Tampere 10.-12.8.2006

Indie-festareilla esiintymässä mm. Tapes, Ville Leinonen, Magenta Skycode, Samae Koskinen ja Hänen Taikabändinsä, Liekki, TV-Resistori, Rättö & Lehtisalo, Le Sport ja Regina.

» http://www.monstersofpop.net/

tiistaina, elokuuta 08, 2006

Art Goes Kapakka 2006

Art Goes Kapakka 2006 Art Goes Kapakka 17.-26.8.2006

10 päivää, 10 yötä, 33 ravintolaa, 225 tapahtumaa, 31 taidenäyttelyä. Art Goes Kapakka puhaltaa henkeä Helsinkiin, tuo riemua ihmisten mieliin, säpinää katukuvaan ja rentoutta pakaroihin.

Osana Helsingin juhlaviikkoja järjestettävä lähestyy. Ohjelma on julki. Tarjolla jokaiselle jotakin. Taide menee kapakkaan, mene sinäkin.

Valikoituja paloja tämän vuotisesta tarjonnasta:

Lauantai 19.8.

SIIRI NORDIN. Siiri Nordin (laulu ja kitara), Alexandra Babitzin (laulu), Jussi Jaakonaho (kitara), Mitja Tuurala (basso) ja Reino Nordin (rummut)
Café Engel klo 19.00

FELIX ZENGER. Beatbox-ihme: Felix Zenger (beatbox)
Åbo klo 20.00

GIANT RÄBÄT. Giant Robot soittaa taustoja ja Suomen kovimmat räpäyttäjät räppäävät: Arttu Tolonen (kitara), Petro Niiniluoto (kitara), Aleksi Tolonen (basso), Mamba (rummut), Kasio (koskettimet), Tuomas Toivonen (koneet ja räppi), dj Keylo (skrätsit), Felix Zenger (beatbox) sekä mm. räppääjät Kemmuru, Indievidual ja So Hot It Hurts
Vanha klo 23.00

Maanantai 21.8.

STELLA POLARIS. Ehdota aihe, me improvisoimme siitä kohtauksen, laulun, tanssin tai runon. Supisuomalainen, pystykorvainen, terhakka ja taitava improvisaatioteatteriryhmä: Elina Stirkkinen, Timo Routarinne, Kirsti Kuosmanen, Tobias Zilliacus ja muusikko Hannu Risku
Elite klo 20.00

KAUKO RÖYHKÄ SOOLONA. Teräviä tekstejä ja psykedeliaa. Kauko Röyhkä (laulu ja kitara)
Rytmi klo 21.00

RUUDOLF. Profeetallista paasausta kieli poskessa: Rudy (räp), Karri-Koira (räp) ja J-Laini (dj)
Erottaja klo 21.30

Tiistai 22.8.

SANSA. Tunnelmallista ja rosoista folk- ja jazzsävytteistä poppia: Sansa (laulu ja kitara), Osmo Ikonen (sello ja koskettimet) ja Lasse Sakara (kitarat)
Erottaja klo 20.00

ARTTU TAKALO JA JARMO SAARI. Legendaarinen säveltäjäkaksikko melkein akustisena. Ihanaa ja herkkää! Arttu Takalo (vibrafoni) ja Jarmo Saari (kitara)
Rytmi klo 21.30

MAGENTA SKYCODE. Elektronista postpunkkia ja eeppisiä melodioita Turusta: Jori Sjöroos (laulu ja kitara), Niklas Bjöklund (kitara ja koskettimet) Tomi Mäkilä (koskettimet), Niko Kivikangas (rummut) ja Henry Ojala (basso)
Kuudes Linja klo 23.00

Keskiviikko 23.8.

MARTTI SERVO JA MOODS DUO. Napander-orkesterin klassikot ja Doors-yhtyeen musiikki vuorottelevat helminauhana: Martti Servo (laulu) ja Hannu Muukkula (urut)
Pääkonttori klo 20.30

THE DUPLO. Duplo on palannut trioksi: 50% art, 50% full speed, 50% no brain, 50% punk, 50% tits and rock and roll: Aleksi Pahkala (laulu ja kitara), Lasse Joutsenkunnas (basso) ja Tommi Forsström (rummut)
Liberté klo 23.00

Torstai 24.8. (Taiteiden yö)

ISÄLTÄ POJALLE - CHYDENIUKSET. Kaj Chydenius (piano), Kalle Chydenius (basso) ja Jussi Chydenius (laulu)
Elite klo 19.30

VILLE KALLIOSTA. Hämärää räppiä isolla sydämellä: Ville Kalliosta ja Pono (räp), Sampsa Nuotio (laulu) ja Dj Eemo I
Oujee klo 22.30

SUOMEN SYNKIMMÄT LAULUT MANALASSA. Helsingin sanomien lukijat ovat äänestäneet kymmenen Suomen synkintä laulua. Lavalla suomalaista ahdistusta ruotivat: Marjo Leinonen, Tuomari Nurmio, Seppo Ruohonen, Marzi Nyman ja Jippu. Mukana menossa Jouni Niemisen orkesteri
Manala klo 24.00

Perjantai 25.8.

VILLE LEINONEN. Finnhitsejä, kansallisromantiikkaa ja muita sinivalkoisia säveliä rakkauden lähettiläältä: Ville Leinonen (laulu ja piano) ja Tuomo Hokka (haitari)
Vanha klo 20.00

MONTEVIDEO. Brittipoppareiden valiot kokoontuvat tulkitsemaan tunteitaan: Sam Shingler (laulu ja kitara), Michael McDonald (kitara ja laulu), Aleksi Ojala (koskettimet ja laulu), Joakim Schonert (basso) ja Tommi Lehtonen (rummut)
Belly klo 22.30

Q-CONTINUUM. Rönsyilevää funkia ja nu-soulia: Aki Haarala (kitara), Tuomo Prättälä (koskettimet ja laulu), Antti Hynninen (saksofoni), Verneri Pohjola (trumpetti), Ilmari Pohjola (pasuuna), Heikki Laine (basso) ja Mikko Kaakkurinniemi (rummut)
Pääkonttori klo 22.30

» Ohjelma kokonaisuudessaan (PDF)
» http://www.artgoeskapakka.fi/

Tavastia testaa konserttien aikaistamista

Rockkonsertit loppuvat Tavastialla kerran kuussa järjestettävänä klubi-iltana ja iltakymmmeneen mennessä.

Rockklubi Tavastialla kokeillaan syksyn aikana konserttien aikaistamista. Kokeilu liittyy LÄS-lehden kuukausittaisiin klubeihin. Klubi-iltoina rockkonsertti loppuu jo kymmeneen mennessä ja yhdeltätoista on klubimusiikin vuoro.

- Malli on haettu muualta Euroopasta, jossa tällaiset klubit ovat yleisempiä, Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa sanoo.

Toive konserttien aikaistamisesta on tullut yleisöltä. Esimerkiksi rocklehti Rumban viimevuotisessa kyselyssä yli 90 prosenttia vastaajista toivoi, että konsertit alkaisivat ennen yhtätoista. Nyt rockyleisö voi lähteä kotiin jo iltakymmeneltä, ellei halua jatkaa klubimusiikin parissa.

- Uskon kyllä, että yleisö vaihtuu konsertin jälkeen, sillä klubiyleisö on erilaista kuin rockyleisö, LÄS-klubin Erkko Lehtinen sanoo.

Tähän saakka iso osa asiakkaista on kadonnut rockkonsertin jälkeen.

- Vallitsee niin sanottu tuoppifilosofia, eli jos keikkapaikalla olut on 50 senttiä kalliimpaa kuin jossain muualla, yleisö lähtee keikan loputtua halvempien tuoppien pariin, Elmu ry:n ja Nosturin johtaja Tapio Hopponen sanoo.

Kokeilun tavoitteena on saada tupa pysymään täynnä aamuneljään saakka. Muissa Tavastian konserteissa alkuaika pysyy entisellään, eli pääbändi aloittelee vasta yhdentoista maissa.

Nosturin aikaisempia keikka-aikoja kokeiltiin jo vuonna 2001 Motörhead-yhtyeen kanssa. Sittemmin kokeilu on vakinaistunut, ja nyt pääbändi aloittaa illalla yhdeksän jälkeen. Tavastialla kokeiltava keikka- ja klubi-ilta herättää Nosturissa hämmennystä.

- Sanotaan että mielenkiinnolla jään seuraamaan kokeilun tuloksia, sanoo Hopponen.

Ensimmäisellä LÄS-klubilla esiintyvät Mika Rättö ja Jussi Lehtisalo sekä dj:t Mekaanikko ja Jori Hulkkonen.

[via Presso]

perjantaina, elokuuta 04, 2006

Plutonium 74 - Tavastia 3.8.2006

Plutonium 74 Tavastialla 3.8.2006 Ylermi yksin; "Pasilasta"

Plutonium 74 tekee jälleen keikkoja, noin vuoden tauon jälkeen. Tavastialla kuultiin tasapuolisesti sekä mainion esikoislevyn materiaalia sekä vielä julkaisemattomia biisejä. Bändi toimii livenä vieläpä paremmin kuin levyllä. Alun haparoinnin jälkeen (ensimmäinen biisi vaati käynnistyäkseen parikin epäonnistunutta yritystä) bändi veti varmasti settinstä läpi ja sai rennon groovaavalla otteellaan koko Tavastian iloisesti tanssimaan! Rohkeasti settiin mukaan otetut uudet biisi eivät latistaneet tunnelmaa lainkaan. Harvoin miltään keikalta lähtee pois näin yhtä hyväntuulisena. Plutonium 74 svengaa kuin hirvi!

1. Pasilasta (Ymi yksin) 2. Porkkana + nauris 3. Pilvikumpujen laet 4. Raisa menee diskoon 5. Aamulla 6. Perusasioita 7. Radio menee ylös 8. Laakso 9. Putoaako poikamme taivaalta? 10. Tuuli tarttui 11. Ruisleipää ja lakipykäliä 12. Toinen ukoista 13. Otson uus // E: 14. Radioaktiivinen kala 15. SKA

Tulevia keikkoja:

PE 4.8. Turku, UMF
PE 11.8. Helsinki, Kuudes linja

» http://www.plutonium74.com/

torstaina, elokuuta 03, 2006

Jadesoturi

Jadesoturi Tao minulle sampo, niin saat rakkaasi takaisin.

Jadesoturi on Kalevalan inspiroima fantasiaa ja kung-fua yhdistävä eeppinen rakkaustarina hyvän ja pahan taistelusta. Elokuva yhdistää suomalaisen ja kiinalaisen mytologian ja tapahtuu kahdessa ajassa ja paikassa - nykypäivän Suomessa sekä muinaisessa Kiinassa.

Jadesoturi on sisällöltään monitahoinen ja mielikuvituksellinen. Se on myös visuaalisesti erittäin näyttävä elokuva, jossa on suomalaisessa elokuvassa ennennäkemättömin erikoistehostein luotuja tyylikkäitä taistelukohtauksia, henkeäsalpaavan kauniita maisemia sekä upeita joukkokohtauksia.

Elokuva saa ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä eloluvajuhlilla 7.-16. syyskuuta. Suomen ensi-ilta on 13. lokakuuta. Elokuvalla on levityssopimus yli 20 maahan.

Ohjaus: AJ Annila
Käsikirjoitus: AJ Annila ja Petri Jokiranta
Pääosissa: Tommi Eronen, Markku Peltola, Zhang Jingchu, Krista Kosonen, Elle Kull, Cheng Taishen, Dang Hao

Tuotanto: suomalainen Blind Spot Pictures yhdessä hollantilaisen Fu Worksin, virolaisen Film Towerin ja kiinalaisen Ming Productionsin kanssa.
Budjetti: € 2 700 000

» Teaser [Quicktime]
» http://www.jadesoturi.net/

keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

Damon Albarn on perustanut uuden bändin

Damon Albarn Blur ja Gorillaz -yhtyeistä tuttu Damon Albarn julkaisee albumin uuden kokoonpanon kanssa tammikuussa 2007. Albarnin lisäksi uuteen orkesteriin kuuluvat The Clashin basistina tunnettu Paul Simonon, Verven kitaristina toiminut Simon Tong sekä nigerialainen rumpali Tony Allen.

Esimakua tulevalta The Good The Bad And The Queen -albumilta kuullaan jo lokakuussa ensimmäisen singlen muodossa. Tuon sinkun ja itse orkesterin nimi ei ole vielä tiedossa.

[via NME.com]

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Kaikki paitsi Mårtenson on turhaa

Lasse Mårtenson Lasse Mårtenson-tribuuttilevy "Kaikki paitsi Mårtenson on turhaa" julkaistaan 02.08.

Levyllä Mårtensonin tuotantoa esittelevät kovat kotimaiset artistivieraat Palefacesta, Tommy Lindgrenistä ja Otto Grundströmistä aina Veetiin ja Marjo Leinoseen. Mausteensa Mårtensonin uudistettuun tuotantoon antavat myös Jukka Poika, Pauli Hanhiniemi, Ville Leinonen sekä Samuli Putro.

Mårtensonin kappaleista mukana on laaja kattaus. Levy on tuotettu kunnioituksella ja pieteetillä – ja myös hyvällä huumorilla. Väitteen voi tarkistaa vaikkapa Tommy Lindgrenin ja Palefacen "Miltä meno maistuu?" –versiosta. Myös pysähdyttävä "Myrskyluodon Maija" (es. Veeti) sekä rouhean makea "Kaikessa soi blues" (es. Marjo Leinonen) vakuuttavat, että tämä levy on tehty rakkaudesta Mårtensoniin.

  1. Kaikki paitsi purjehdus on turhaa - Otto Groundström

  2. Kaikessa soi blues - Marjo Leinonen

  3. Laiskotellen - Pauli Hanhiniemi

  4. Tule Ruotsista kotiin - Samuli Putro

  5. Piippu ja minä - Paleface

  6. Mulla svengaa taas - Jukkapoika

  7. Yeh, yeh - Essi Wuorela

  8. Muistatko syyskuun - Juha Lehti

  9. Et kai ymmärrä minua väärin - Pauli Hanhiniemi

  10. Miltä meno maistuu - Paleface & Tommy Lindgren

  11. Marraskuu - Janna Hurmerinta

  12. Ei ole aikaa - Ville Leinonen

  13. Myrskyluodon Maija - Veeti

  14. Jumala maailmaa rakastaa - Johanna Iivanainen